Ackurat gör möbeleuropa mer kreativt

Vi är stolta över att ha kontakt med nästan alla möbelformgivare i Europa. Årligen handlar fler än tusen kunder inom möbler och inredning, av oss. Frågan är hur har ett litet företag i Lammhult nått denna position, och hur går vi vidare?

En sak är säker, Lammhultsbygden har varit och kommer fortsättningsvis att vara en mycket viktigt del i företaget. 

2018 November

Varuprovens mästare

När kreativiteten flödar behöver Europas formgivarevaruprover ...och dessa prover behöver de riktigt snabbt.
Strunt samma om det är en standardprodukt eller något som de kommit på just ”nu”.

Vi har mer än 10 000 produkter i vår katalog och skulle vi ligga med alla dessa detaljer på lager hade vi tvingats höja våra priser radikalt.

Istället är vi idag, i det närmaste världsbäst på att tillverka detaljer på beställning. Vi byter formverktyg väldigt många gånger per dag vilket förbryllar många i plastbranschen. Vanligtvis strävar man efter så få byten som möjligt men vi på Ackurat, och våra kunder, ser nyttan i att göra tvärtom. Detta är unikt för Ackurat.

Om detaljen bara finns i formgivarens fantasi så löser vi det också. Vi skickar ofta modeller till kunder runt om i Europa. Blir formgivaren nöjd blandar vi in våra skickliga verktygsmakare som gör formverktyg.

Formgivaren får alltså sina varuprov tack vare ett bra samarbete mellan t ex kundtjänsts Nathalie, ställare Glenn och lagrets varuprovsspecialist Josef.

Vi tror formgivarna blir mycket nöjda - vad tror du?

2018 September

100%Design -London

Ett av våra mest intressanta projekt just nu är mässan 100% design i London. Detta är ett av britternas viktigaste och mest kreativa möbelevent.

Storbritannien är ett av de länder där vi expanderar stort. Ackurats produktspecialist Tobias Nilsson, en äkta Lammhultsprodukt, hälsar fortlöpande på hos ett femtiotal kreativa möbelföretag i Storbritannien. Att han dessutom har ett stort intresse för brittisk fotboll bygger ju bra relationer vid samtalen över tekoppen.

100%DESIGN är nu i september. I många år har Ackurat haft en liten monter på plats men i år tar vi i lite extra. Tobias och kundtjänstchefen Kamilla Engdahl kommer att lansera en, som vi tror, stor världsnyhet.
Produktutvecklaren Ines Zdenac har hållit i ett utvecklingsprojekt som resulterat i några små enkla men viktiga plastdetaljer. Med hjälp av dessa plastdetaljer kan skåpssidor lätt ”klickas” ihop. Till sin hjälp har hon haft Marcus på Lammhultsföretaget Möbelspecialen. Han har hjälpt till med framtagandet av prototyper.

Vi tror på succé - vad tror du?