Här är Åsas recept på kanelbullar

Åsas Kanelisar

 

Deg

150 g smör (extra-saltat)

50 g (1 paket) jäst

1 dl strösocker

1 tsk salt (ev om ej saltat smör)

2 tsk kardemumma

Ca 12-14 dl vetemjöl

 

Rör samman och bearbeta degen en kort stund.

Låt degen Jäsa i 30 minuter

Dela degen i två delar för att det skall bli enklare.

Kavla ut till ca 30 x 40 cm.

 

Fyllning

Rör ihop följande:

100-150 gram mjukt smör

1 dl socker

3 msk kanel

2 msk vaniljsocker

 

Bred ut fyllningen på degen,  rulla ihop, skär i bitar, jäsa 30 minuter,

pensla med vispat ägg, grädda i 250 grader i åtta minuter (utan varmluft)

 

Hoppas det smakar 

mvh

Åsa

- - - -

Film på hur man bakar traditionella kanelbullar här.

Många filmer på fler varianter här.

Blev dom goda? Tacka Åsa med ett mejl. Mejladress här