Litet företag som hjälper hela Europa

 

 

Ackurat ger jordnära, ärliga människor möjlighet att trivas, delta, påverka och utvecklas.

Tillsammans arbetar vi för att skapa en kreativare vardag för Europas företag.

 

Mer trivsel

En gammal chef sa en gång att våra kunder handlar av oss för att vi är trevligare än våra konkurrenter. 

Vi tror också att vi verkligen har trevligare än våra konkurrenter. I vår jordnära kultur ryms allt från vältränade hälsonördar till rockgubbar. Att få vara sig själv ser vi som en förutsättning för att man ska må bra. Få börjar hos oss av statusskäl vilket gör att de som väljer Ackurat ofta är jordnära och trevliga människor som vågar vara sig själva.

På Ackurat säger vi hej, ger beröm, frågar hur man mår, vågar skämta, bjuder på oss själva, firar med tårta, plockar ur diskmaskinen, accepterar andras åsikter, ber om ursäkt  ...konstigare är det egentligen inte.

Sitter man mycket i telefon vill man ofta ha stängt om sig. Byter man formverktyg vill man ha riktigt bra verktygsbord. Ska man vara kreativ, vill man ha en jättestor whiteboard. Wifi behöver vi alla för att ha kontakt med kompisar och familj. Också detta är självklarheter. Sen är det ju roligt för oss som jobbar mycket med formgivare om vår egen arbetsmiljö och har lite designvibbar.

Vad det gäller att umgås på fritiden är vi också oss själva. En del ser det som jättetrevligt, att med respektive, avnjuta företagets traditionella jullunch medan andra gillar mer att hänga med på personalklubbens bowlingkväll. Ytterligare några vill helt koppla bort jobbet på sin fritid. Allt är helt OK.

Vill någon ta ledigt löser ofta arbetsgruppen det själv. Vill man ha ledigt för att sticka iväg på den där långresan så försöker vi lösa det också.

Samåkning och laddning av bilen på jobbet kan ju också vara trevligt.

 

Delta, påverka och utvecklas

På Ackurat blir man en viktig medarbetare direkt. Vi tror mycket på praktisk inlärning så man får direkt hoppa in i arbetet. Med bra stöd från de närmsta i gruppen kommer man tryggt in i jobbet och det får ta den tid som behövs. Väl inne i arbetet så är arbetsrollen betydligt bredare än på stora företag. Man förstår mer och kan också påverka mer. 

Ofta styr arbetsgruppen sin planering och sina rutiner själva. Gruppen arbetar vi ständigt kring förbättringar och försöker göra så att de som vill får prova på olika arbetsroller och ansvar.

För att kunna delta, påverka och utvecklas måste vi ha bra relationer och ha en känsla vad som pågår runt om på företaget. Därför är det viktigt att vi själva och våra konsulter prioriterar att var på plats med övriga i gänget även om man rent praktiskt känner att det skulle gå att göra många arbetsuppgifter på distans. Det är också viktigt att vi tar oss tid och använder vårt intranät för att berätta för andra på företaget om vad som händer så att alla kan påverka på ett bra sätt.

 

Känns gänget intressant?

Tror du att du vill jobba med oss så kan du alltid spontant höra av dig till vår VD Fredric. Kanske ditt brev kan få oss att fundera lite extra  :-)

 

Jobb som ligger ute eller områden vi tror vi kommer behöva fler inom ser du här: