Varukorgen har uppdaterats
Svenska / Swedish English / Beurla Polski / Polish

Ompackningsavgift

Antalet du önskar, innebär att vi måste bryta upp en förpackning. För detta tar vi en fast avgift per paket.

Antal kan inte ändras

Behöver du flera? Kontakta kundtjänst.

Tyst formgivning

Simon pengelly - Pengelly Design Ltd - Storbritanien

Tyst formgivning

Simon Pengelly - Formgivare 

Simon söker efter lösningar med tidlösa former som kan passa in i väldigt olika miljöer. Han har använt 'tyst formgivning' som en beskrivning på det som ofta är målet. Materialkunskapen började tidigt. Som barn i Henley-on-Thames fick han tidigt uppdrag att hjälpa sin pappa att bygga välgjorda möbler och än i dag vill han få fram den själ och den hantverkskänsla som tidigt var typisk för Simon. Efter studier på Rycotewood Collage och Kingston Polytechnic har det blivit många samarbeten över hela Europa och en lång rad utmärkelser. Företaget han driver heter Simon Pengelly Design Ltd.

"Tyst formgivning tror jag har lättare att samspela med andra möbler och stilar och med många olika typer av inredningselement. Den har därför längre livslängd då den är utformad för att vara tidlös."

 

Simon om plastmaterial

Diskussionen om traditionella plastmaterial är stor i de flesta länder där Simon har sina samarbeten.

"Vi försöker alltid att använda det bästa materialet för jobbet, om det råkar vara en traditionell plast och inget annat biologiskt material är användbart, antingen av kostnad eller praktiska skäl, då måste vi av pragmatiska själ använda traditionell plast. Men om ser vi alternativ med mer naturvänliga material som kan ersätta de traditionella plasterna, stödjer vi självklart utvecklingen och vill gärna prova de nya materialen."

 

Simon om Ackurat

Ackurat besöker regelbundet Simons samarbetspartners runt om i Europa och ibland besöker vi också Simon på hans kontor i London. Dock är han en person som ofta är ute och rör på sig.

"Hos Ackurat hittar vi oftast exakt vad vi är ute efter. När vi inte gör det är de genast beredda till att, när det är möjligt, anpassa en standarddetalj eller producera en helt unik... i en specialfärg till exempel. 

Ibland hittar vi standarddetaljer som om de haft en något annan form redan från början, skulle det krävas färre anpassningar till olika projekt. Detta ser jag som en utvecklingsmöjlighet för Ackurat. Kanske att man arbetar ännu närmare med möbelformgivare när man utvecklar standardprodukter."

 

 Simon Pengelly Design Ltd ligger här >

Kunden hade en katalog

"Jag hörde först talas om Ackurat år 2000. När vi letade efter möbelbeslag för ett projekt, hade kunden en Ackurat-katalog. En katalog som var intuitivt utformad och där det var lätt att hitta vad man behövde. Jag har varit en fan sedan dess. Jag besökte fabriken i Lammhult i samband när jag hälsade på hos möbelföretag i området, för ungefär 16 år sedan."

Tillsammans ...överallt