Varukorgen har uppdaterats
Svenska / Swedish English / Beurla Polski / Polish

Ompackningsavgift

Antalet du önskar, innebär att vi måste bryta upp en förpackning. För detta tar vi en fast avgift per paket.

Antal kan inte ändras

Behöver du flera? Kontakta kundtjänst.

Basisten som fixar det mesta

Elena Zuccolo - Braida Srl - Itallien

Basisten som fixar det mesta

Elena Zuccolo - Exportchef

Elena är en kreativ mångsysslare. Hon har både lång utbildning på kontrabas i Prag och utbildning som översättare bakom sig. Med en sådan bredd är hon såklart en stor tillgång på ett litet kreativt kontor. Även om titeln säger att hon bara skall jobba med export så ser verkligheten helt annorlunda ut. Det handlar mycket om att vara en viktig medspelare i alla möjliga projekt. Ofta då i produktutvecklingsprojekt.

Braida Srl tillverkar huvudsakligen skräddarsydda produkter. Företaget är ett ungt familjeföretag där man samlat hög produktions-, formgivnings- och materialkompetens. Man har erfarenhet av att arbeta i projekt med fler än 40 länder vilket förklarar Elenas språkkompetenser som otroligt viktiga. På avdelningen Concepts fokuserar man på snygga, praktiska och bekväma produkter som är utformade speciellt för restauranger, hotell och offentlig miljö. Det gäller då att tillhandahålla tekniska och formgivningslösningar som ser både till olika materials egenskaper och uttryck.

"Produktutveckling är mycket viktigt för vårt företag. Vi tillverkar huvudsakligen skräddarsydda produkter baserat på våra kunders ritningar och specifikationer. Därför utvecklar vi ständigt nya produkter och letar efter rätt lösningar."

 

Elena om plastmaterial

I Italien har intresset ökat vad det gäller hållbarhet och miljö. Dessutom arbetar Braida med väldigt många länder varav en del ställer högre krav än andra i dessa frågor. Braida arbetar mycket med miljö och hållbarhet. De har bland annat ett internationellt FSC-certifikat men det finns också regionala krav.

"För en svensk kund har vi till exempel certifierat produkter enligt Möbelfakta, en svensk kravmärkning för kvalitet, miljö och socialt ansvar."

Vad det gäller traditionella plastmaterial ser dock Elena detta som ett växande problem som måste lösas med bättre alternativ.

 

Elena om Ackurat

Vi på Ackurat besöker regelbundet Braida i Manzano (norddöstra Italien). Flera på produktutvecklingen har också log-in på Ackurats hemsida där man utöver alla standardprodukter också kan se företagets priser, Ackurats lagersaldon, Braidas egna specialprodukter och orderhistorik.

"Vad vi uppskattar mest med Ackurat är deras snabba återkoppling och snabba utskick av varuprover. Dessa behövs gång på gång för olika tester. Snabbheten skapade en gång problem då en kund ändrade sig direkt bara ett par timmar efter att vi skickat vår beställning till Ackurat. Men Ackurat hade varit så snabba att de redan var på väg till Italien. Nu löste det sig ändå men just i det här fallet hade det varit bra med några timmars extra betänketid. Men allmänt är Ackurats snabbhet ett stort plus."

 

 Braida Srl ligger här >

Ingrid V774, Formgivare: Jan Sabro

Kunden kom med Ackurat

"Vi började samarbeta med Ackurat 2014. Detta i och med att en av våra svenska kunder bett oss att använda Ackurats möbelfötter på de stolar vi skulle tillverka åt dem. Vi har därefter använt mer och mer av deras produkter på flera andra möbler."

Tillsammans ...överallt