Varukorgen har uppdaterats
Svenska / Swedish English / Beurla Polski / Polish

Ompackningsavgift

Antalet du önskar, innebär att vi måste bryta upp en förpackning. För detta tar vi en fast avgift per paket.

Antal kan inte ändras

Behöver du flera? Kontakta kundtjänst.

Omvärlden kräver att vi tänker cirkulärt

Andreas Mattisson - Lammhults Möbel - Sverige

Omvärlden kräver att vi tänker cirkulärt

Andreas Mattisson - Sortiment och produktutvecklingschef

För Andreas handlar produktutveckling om mycket mer än att utveckla nya produkter. Han har arbetat med produktutveckling sedan 2005, då han var färdig med sin utbildning på universitetet i Växjö. Mycket av arbetet har varit intressant nyutveckling men han ser samtidigt en stor potential i att utveckla produkter som redan finns. Då menar han inte att återlansera gamla produkter utan det handlar mer om att utveckla vidare med de gamla produkterna som grund.

"Det läggs alltför lite fokus på det som redan finns. Detta går ofta att utveckla till något ännu bättre. Inför den omvärldsförändring vi står inför måste fokus ligga på det befintliga och att göra detta mer cirkulärt."

För Lammhults är produktutveckling väldigt viktigt, både nyutveckling och vidareutveckling av befintligt sortiment. Målet är längsta möjliga livscykel och för detta krävs tidlös formgivning av högsta kvalitet. Lammhults arbetar med tre kärnvärden: Långsiktighet, relevant innovation och attraktiv identitet.

 

Andreas om plastmaterial

Lammhults arbetar med att minska resursförbrukningen och minska sin miljöpåverkan och därför utvecklar de och producerar produkter från material som kan återvinnas som material eller energi. De strävar efter att förhindra förorening i alla sina företagsprocesser och arbeta för att framgångsrikt minska miljöpåverkan och klimatavtrycket i sina produktionsanläggningar.

"För mig är hållbarhet den viktigaste frågan i alla beslut men jag tycker att många diskussioner i ämnet är skeva. Jag är bland annat skeptisk till inblandning av främmande ämnen i material och tror på att material ska hållas rena för att gynna återvinningen av dem. Woodfibre är ett exempel jag är skeptisk till då inblandningen av ett främmande material i plasten, i detta fall trä, förstör materialets återvinningsbarhet."

 

Andreas om Ackurat

Vi på Ackurat besöker regelbundet företaget Lammhults i byn Lammhult (södra Sverige). Andreas har också log-in på Ackurats hemsida där han utöver alla standardprodukter också kan se företagets priser, Ackurats lagersaldon, Lammhults egna specialprodukter och orderhistorik.

" Det bästa är att Ackurat har nischat in sig mot möbelbranschen. De bevakar därmed relevant materialutveckling och kan då erbjuda kompetens om vilket material som ska användas var. Kompetensen på ett nischat bolag är alltid högre än ett bolag som inte är nischat, utvecklingen är mer riktad och supporterar därmed vår utveckling på ett bättre sätt.

Tack vare att de har egen verktygsavdelning är de även snabba med specialprodukter och kan därför också därför ofta erbjuda väldigt fördelaktiga verktygspriser på mindre detaljer. Projektmässigt är det en av de mest punktliga samarbetspartner vi har. En förbättringsmöjlighet för Ackurat, i samarbetet med Lammhults, vore att kunna erbjuda formsprutning av lite större detaljer samt att få fram ett bättre utbud av återvunnet grundmaterial."

 

Lammhults Möbel AB ligger här >  

Lammhults stol Penne formgiven av Julia Läufer & Marcus Keichel.

En lång historia

"Lammhults har jobbat med Ackurat i en samlevnad sedan 1955 när Ackurat gjorde komponenter till Lammhults första stol Pyramid. Stolen blev startskottet både för Lammhults Möbel AB och Ackurat industriplast AB. Samarbetet har sedan varit tätt under alla år och fyller därmed snart 65 år. Det som är riktigt bra med Ackurat är att de fokuserar på möbelkomponenter och kan därmed bistå med mer kunskap till vår bransch än många andra ...om inte alla andra."

Tillsammans ...överallt